Villa St. Vid Privlaka Villa with Pool Croatia Zadar Nin

Izleti

 

Zbog svog položaja i blizine nacionalnih parkova, Privlaka je idealno središte za izlete. U blizini Privlake nalaze se četiri nacionalna parka i dva parka prirode.

Možete posjetiti nacionalne parkove Paklenicu, Plitvička jezera, Slapove Krke te Kornate. Ljepotom i primamljivošću sadržaja ističu se i dva parka prirode Vransko jezero i Telašćica. Speleolozi i oni koji to tek žele postati mogu uživati u Cerovačkim špiljama. Onima najhrabrijima prepuštamo odlazak na rafting neobuzdanim brzacima rijeke Zrmanje. Ljubiteljima kulturne baštine uvijek su blizu biseri dalmatinske krune i kolijevke naše civilizacije, povijesni gradovi Zadar i Nin.

NIN

Nin je mali gradić čija je jezgra smještena na malom otočiću (cc 500m) i povezana s kopnom s dva mosta. Grad je udaljen svega  15km od poznate turističke destinacije – Zadra. Ovo je najstariji hrvatski kraljevski grad kojeg je obilježila burna prošlost o čemu svjedoče brojni povijesno-kulturni spomenici. Područje današnjeg grada Nina je bilo naseljeno još od prapovijesnih vremena, a prvi poznati stanovnici su bili Iliri a Hrvati ga naseljavaju u 7 st. Od povijesnih znamenitosti razgledajte crkvu Sv. Križa (najmanja katedrala na svijetu), crkvu Sv. Jakova, katedralu Sv. Anselma, ostatke najvećeg rimskog hrama na istočnoj obali Jadranskog mora, spomenik knezu Branimiru, gradska Donja vrata i prilazni kameni most, trg kraljevac sa zdencem, krunidbenu crkvu Sv Nikole (spomenička baština koja svjedoči o velikoj moći hrvatskih vladara na moru, tu se okrunilo sedam hrvatskih kraljeva), kip biskupa Grgura Ninskog (najznačajniji biskup starog Nina, danas se njegov brončani kip nalazi u gradu Ninu pokraj crkve sv. Anselma) i brojne druge povijesne znamenitosti. Osim po povijesnim spomenicima Nin je poznat i po svojoj predivnoj uvali s pješčanim plažama i mnoštvom zabavnih sadržaja. Kao i u svakom dalmatinskom mjestu tako i u Ninu tijekom ljeta organiziraju se brojne manifestacije a neke od njih su blagdan Gospe od Zečeva i Šokolijada (gastronomska manifestacija). 

 

ZADAR

Zadar je grad iznimne povijesti duge 3000 godina i izuzetno vrijednog kulturnog nasljeđa. Smješten u samom srcu Jadrana, u spoju ljepote prošlosti i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik nudi brojne turističke atraktivnosti. Jedno je od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta, kojeg je i londonski Times proglasio „središtem zabave na Jadranu“, a Guardian „novom hrvatskom prijestolnicom cool-a“. Burna povijest ovoga grada ostavila je mnoge ožiljke na njemu ali i vrijednu spomeničku baštinu. Posebnost grada su njegovi povijesni spomenici i kulturna baština. Iz različitih povijesnih razdoblja sačuvane su brojne crkve i spomenici kulture na kojima su vidljiva umjetnička graditeljstva svih vremena.

 

SPLIT

Split je glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije. Grad Split je s 1700 godina postojanja uz mnoštvo arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, među kojima posebno mjesto zauzima čuvena Dioklecijanova palača koja čini srž sadašnjeg grada Splita, dio svjetske baštine UNESCO-a, posjeduje atraktivnosti, toplinu bogatstva suvremenoga mediteranskoga grada. Ovo je vječno mlad grad koji živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti.

 

DUBROVNIK

Dubrovnik je jedna od najatraktivnijih i najpoznatijih turističkih destinacija na Sredozemlju. Grad bogat svjetski poznate kulturne baštine i ljepote. Još prije 30 godina je upisan u UNESCO-v popis svjetske baštine. Njegove mnogobrojne crkve i drugi sakralni objekti, gradske zidine, tvrđave, muzeji svojom iznimnom povijesnom vrijednosti očaravaju svakog posjetitelja. Dubrovnik je grad izuzetno bogate turističke ponude. Brojne šljunčane, kamene i betonske plaže pružaju zabavu i komfor tijekom dana i noći. 

 

NP KRKA

Krška ljepotica Krka u svojim je jezerima mirna i tiha, a na brojnim kaskadama zaglušno bučna i razigrana. Njezina ljepota i raznolikost podsjećaju na veličanstvenu orkestralnu simfoniju pod Stvoriteljevom dirigentskom palicom.

Krka tisućama godina svojeglavo dubi svoj put kroz kamen i stvara svoje znamenite slapove. Specifične sedrene kaskade njezinih slapova vrlo su rijetke u svijetu. Godine 1985. iznimna je ljepota prepoznata i zaštićena pa je 46 kilometara toka rijeke Krke na 111 km2 proglašeno nacionalnim parkom.

 

NP PLITVIČKA JEZERA

Nacionalni park Plitvička jezera, ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti Europe. To je šumovit planinski kraj kroz koji se, jedno ispod drugog, niže šesnaest prekrasnih jezera i jezeraca kristalne modrozelene boje. Vodom ih pune mnoge rječice i potoci, međusobno spojene pjenušavim kaskadama i šumnim slapovima. Tijekom tisućljeća voda ovih jezera je kršila, nagrizala i otapala stijene i korita kojima je tekla.

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt osoba: Nina Škibola

Tel: +385917297367
E-mail: nina.stojcevic@gmail.com

Villa St. Vid 1
Adresa: Virski put 57, Privlaka

Villa St. Vid 2
Adresa: Virski put 59, Privlaka

Apartman Mirjana
Adresa: Put popove murve 1, Privlaka

VRIJEME

VIDEO